12 Mayıs 2015 Salı

Kızımın İlk Anaokulu; Ataşehir Yapa Anaokulu



Ada 2 yaşına girdiği zaman ben biraz sosyalleşmesi, biraz da okul konseptine alışması için oyun grubu da olan anaokulu araştırmaya başladım. İstanbul Ataşehir’de oturduğumuz için yine evimize yakın bir sürü anaokulu gezdim. Çoğunda oyun grubu var ve açıkcası çoğunu çok beğendim. Ama nedense bir tanesine ki o ilk gezdiğimdi içim çok ısındı. Kızım daha çok küçük olduğu için anne sevgisi gibi yaklaşacak öğretmenlerin olduğu, butik eğitim yapan, temiz ve bahçesi olan bir okul arıyordum. İşte Ataşehir Yapa Anaokulu’na gittiğimde ise aynen bunların hepsini bir anda buldum. Daha geçen yıl açılmış olmasına rağmen, sahibi aynı zamanda eğitimci olan Deniz Tanınmış gayet ilgili, açıklayıcı ve aynen bir anne bakış açısıyla sorularımı cevapladı. Bahçe içinde 3 katlı bir bina olan Ataşehir Yapa Anaokulu’nu gezdiğim zaman, sınıflarının güneş alması, tertemiz olması, boş olan sınıfın havalandırılması ve sınıflardaki güvenlik önlemlerinin tam olması benim kriterlerimin neredeyse tamamının karşılanmasını sağladı. Başka anaokullarını da gezdim ve sonunda  kızımı 2 saatlik oyun gurubu için Ataşehir Yapa Anaokulu’na  yazdırmaya karar verdim. 

İlk 2 hafta her gün gelmemizin kızımın alışması için çok yararlı olacağını söylediler. Aynen de öyle oldu 1,5 hafta sonunda sınıfta öğretmenleriyle bırakmaya başladım. Bu zaman zarfında gerçekten de okul öncesi eğitim konusunda sayısız yayınları olan Yapa’ya yakışır bir anaokulu olduğunu bizzat sınıfta oturarak görmüş oldum. Öğretmenler aynen bir anne sıcaklığıyla yaklaşıyor ve oyunlar oynatıyorlar, bütün çocuklar gülümsüyor ve öğretmenlerine sarılıyorlar, bana yapışan Ada’yı oyunlara katmaya çalışıyorlar. Kurucusu Deniz Hanım ise ben sınıfta oturmayı bıraktıktan sonra bile aşağıda benimle kameralardan Ada’yı takip etti. Bir ara çok ağlamaya başlayan Ada için hemen işini bırakıp kendisi sınıfa gidip kızımla bizzat ilgilendi ve oyunlara katılmasını sağladı. O an aşağıda kızının ağladığını gören bir annenin ne hissedeceğini bilen bir eğitimci olarak hem beni hem de kızımı rahatlatmış oldu. 

Ada o kadar çabuk adapte oldu ve o kadar okulunu sevdi ki yazında 2 saatlik yaz okuluna yazdırmaya karar verdik. En minik grupta olan Ada’nın yaz okulunda neler olur ki demeyin onun  için de yaz okulu programı belirlemişler. En önemlisi de bahçe içindeki okulunda dışarıda ara öğünlerini yiyip, dışarıda resim yapacak olması. Hem arkadaşlarından ayrı kalmayacak hem de yaz ayında da bir sürü şey öğrenmeye devam edecek. Erken kayıt döneminden yararlanmayı da unutmadık ve şimdiden Eylül ayına yarım günlük eğitim için kaydımızı yaptırdık:) 


Ataşehir’de benim gibi çocuğunuza anne ilgisiyle yaklaşacak bir anaokulu arıyorsanız Ataşehir Yapa Anaokulu’nu gidip görmenizi tavsiye ederim. 

3 yorum:

  1. Kiziniz hala YAPA'ya gidiyor mu? Memnun musunuz?

    YanıtlaSil
  2. Bana inandırıcı gelmiyor böyle yazılar. Hiçkimsenin erken kayıt avantajı düşüneceğini sanmıyorum. Dönemin ortasında da gitsen belki ötekinden daha ucuz ücrete verebiliyosun çocuğunu. Anaokulları kendileri de yazıyor profesyonel birilerine de her yere yazdırıyorlar. Karalamak için yazanlar da oluyormuş. En güzeli o anaokulunun kapısına gidip çıkış saatinde gelen giden veliye sormak

    YanıtlaSil