28 Aralık 2015 Pazartesi

Yılbaşı Akşamı Evde Çocuklarla Nasıl Eğlenebiliriz?


Yılbaşı heyecanı özellikle çocuklarda uzun zaman önceden başlar. Evde sizinle süslediği yılbaşı ağacı onun heyecanın başladığı andır. Biz bu yıl yılbaşı ağacını süslerken yeni yıl şarkıları açtık ve  kızımıza iyice o temayı yaşattık. İlk koyduğumuz hediyeyi bilemedi ve hemen açtı ama sonrasında yılbaşı akşamına kadar açmaması gerektiğini anladı. Şimdi önümüzde yılbaşı gecesi eğlencesi var. Kızımız akşamları geç uyumayan bir çocuk olduğu için gece 12'yi göremeyecektir ama biz onun için yılbaşı kutlamamızı daha erken başlatacağız ve onun bizimle beraber eğlenmesini sağlayacağız. Sizin de 3 yaşından büyük çocuğunuz varsa yılbaşı heyecanını bu etkinliklerle ona yaşatabilirsiniz. 
  • Hediye Tombalası

Çocuğunuz için küçük hediyeler alın. Oyun hamuru, minik peluş uyku arkadaşı, t-shirt, ailece resminizin olduğu minik bir çerçeve, yaşına uygun kitap, boyama kitabı vb. Bu hediyeleri ayrı ayrı minik paketler yapın ve çam ağacınızın bazı dallarına üzerine numaralar koyup kurdelelerle asın. Aynı zamanda eşiniz ve kendinizin hediyelerini de numaralandırın. Eşiniz ve sizin hediye numaralarınızın karışmaması için ayrı kaseler yapın. Size bir kravat çıksın istemezsiniz. Çocuğunuzun hediyelerine ait numaraları da ayrı minik bir kaseye koyun. Böylece sizin, babasının ve onun ayrı hediye kaseleri olacak. Sonrasında yılbaşı hediye çekilişine başlayabilirsiniz. Hepiniz sırayla kendi kasenizden bir numara çekin. Her hediye açılışında bir müzik açıp çocuğunuza yılbaşı coşkusunu yaşatın. Çocuğunuzun her hediyeyi açtığında ki suratını da fotoğraflayın. Bir sonraki sene o fotoğrafları evin farklı yerlerine veya yılbaşı ağacına süs olarak asabilirsiniz. 

  • “Neler Yaptık” Kolajı

1-2 gün önceden yılbaşı gecesi heyecanını başlatabilirsiniz. Evinizde olan dergilerden, gazetelerden o yıla ait olan anılarınızla ilgili resimleri, yazıları beraber kesip bir kutuya biriktirin. O yıl beraber gittiğiniz çocuk müzikalinin reklamı, dinozorlar, barbieler, beraber yemek yediğiniz bir yerin resmi vb. Aynı zamanda o yılki doğum gününden bir fotoğraf veya ailece bir fotoğrafınız da olabilir. Sadece o yıla ait olması yeterli. Yılbaşı akşamı için kırtasiyeden istediğiniz renk karton ve yapıştırıcı alın. O akşam ailece resimleri inceleyip, çocuğunuzun o yıla ait seçtiği resimleri, yazıları aldığınız kartona yapıştırmasını isteyin. Arada yardım etmeniz gerekebilir. Bittiği zaman o yıl çocuğunuzla yaptıklarınızı özetleyen kolajınızı mutfağınıza veya odanıza asabilirsiniz. 

  • Yılbaşı kurabiyeleri 

Çoğu 2 yaşından büyük çocuğun keyifle yapacağı bir aktivite. Çocuğunuza da bir önlük giydirip beraber kurabiye yapın. Yılbaşı ağacı, Noel baba, kalp, yıldız kalıplarıyla şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmeden önce üstlerine minik bir delik açabilirsiniz. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra o deliklerden kurdeleler geçirip üstünüze isimlerinizi veya yılbaşı dileklerinizi yazıp yılbaşı ağacınıza asabilirsiniz. Eminim tüm çocuklar hem kurabiye yapılma sürecinde, hem de ağaca asma sürecinde çok eğlenecekler. Bir kaç kurabiyeyi de yılbaşı akşamı yemek için ayırabilirsiniz. 

  • Ailece Yeni Yıl Dansı 

Ailece sevdiğiniz hızlı şarkıları açın ve dans edin. Çocuğunuz dans edip siz kenarda oturmayın, sizde onun gibi dans edin. O akşam anneanne, babaanne, dede varsa onlarda çocuğunuzla dans etsinler. Sizin ve aile büyüklerinin dans etmesine çok gülecektir. Bırakın sizde o akşam için çocuk olun:) Ne kadar zamandır dans etmiyorsunuz kimbilir, tadını çıkarın. Yavaş bir şarkı açıp çocuğunuzu kucağınıza alıp ailece dans da edin. Yeni yıla daha ne kadar güzel girilebilir ki:) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder