10 Aralık 2015 Perşembe

1-3 Yaş Arası Çocuklarla Evde Yaratıcı Oyunlar

Çalışan veya evde olan anne olmanız farketmez. Annelerin en büyük sıkıntısı çocuklarıyla geçirdikleri zamanda onları eğlendirecek, gelişimlerine katkıda bulunacak etkinlikler bulmaktır. Çocuğunuzun yaşına uygun hazırlanmış çeşitli aktivite kutularından yararlanabileceğiniz gibi, sizde çocuğunuza çok kolay ve eğlenceli oyunlar yaratabilirsiniz. Benim kızımla daha küçükken oynadığım oyunları, 1 yaşından büyük çocuğu olan anneler için bir araya getirdim.  

Renkli yuvarlaklar

Çocuğunuz 1-1,5 yaşındaysa bu oyunla ona hem renkleri öğretebilir hem de el becerisini geliştirmesini sağlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler; renkli şöniller (Bunlar kırtasiyelerde satılan eğilip bükülebilen kalın ipler), bitmiş kağıt havlu rulosu, yapıştırıcı ve bir adet karton. Renkli şönillere daire şekli verin uçlarını birleştirip bükün. Çocuğunuzun aklını karıştırmamak için 4 renk belirlemeniz daha iyi olacaktır. Kağıt havlu rulonuzu kartona yapıştırıcı ile yapıştırın ve kurumasını bekleyin. Çocuğunuzun biraz uzakta durarak kağıt havlu rulonuza daireleri atmasını isteyin. Örneğin; “Kırmızıları atıyoruz” diyin ve kırmızı rengi aldığından emin olun. Böylece renkleri de öğretmiş olacaksınız.  

Biçimlerine göre ayırma

Mutfakdasınız ve çocuğunuzda yanınızda. İşte onu oyalamak için hem öğretici hem de eğlenceli bir etkinlik. Oyuncaklarından çok büyük olmayacak sert ve yumuşak olanları belirleyin ve büyük bir tepsiye karışık olarak koyun. Önüne de 2 tane farklı renk mutfak kabı koyun. Sert oyuncakları bir kaba, yumuşak oyuncakları bir kaba koymasını isteyin. Ne kadar çok oyuncak bulursanız o kadar uzun süre oynar. Bunu tüylü, tüysüz olarak veya büyük, küçük olarak da oynatabilirsiniz. 

Komik kuklalar

Onun çoraplarını elinize geçirin ve eğer evinizde yıkanınca çıkan boyama kalemlerinden varsa çoraba göz, burun ve ağız çizin. Çocuğunuz isterse ona da bir tane çorap kukla yapabilirsiniz. Bu çorap kuklalara isim verin. Başlayın çorap kuklanızı konuşturmaya:) Arada onu çorap kuklanızla gıdıklarsanız çok gülecek ve kahkahası sizin daha motive edecektir. Unutmayın siz ne kadar onunla konuşursanız onun da konuşma yeteneği o kadar gelişir. 

Pipetlerden araba yolu

Özellikle erkek çocuklar için çok eğlenceli bir etkinlik. Evdeki pipetlerin ağızlarını birbirinin içine sokup evinizin koridorunda uzun bir yol yapabilirsiniz. Yolunuza hareket katmak için odalara dönemeçler yapabilir ve çocuğunuzun arabasını sürmesini isteyebilirsiniz. Çocuğunuz büyük ve uzun yollarda giderken çok eğlenecek. 

Mandalina kuklalar


Hepimiz çocukken mandalinaların altına parmağımızı sokup eğlenmişizdir. Şimdi de çocuğunuzu mandalinalarla eğlendirebilirsiniz. Mandalinaların kabına göz, kulak, saç, burun, ağız çizin. Hazırladığınız mandalinaları çocuğunuzun ve kendi parmağınıza takın. Şimdi sıra onları konuşturmakta. Mandalina kuklalarınızı konuşturduktan sonra soyup beraber yiyebilirsiniz:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder