23 Aralık 2013 Pazartesi

Çocuklarla Yılbaşı'nda Ne Oynayalım?

Yılbaşı gecesinin heyecanı genelde 1 ay öncesinden başlar. Yılbaşı ağacı kurulur, ailece ağaç süslenir, altına yavaş yavaş hediyeler konmaya başlar. Ada daha küçük olduğu için bu yıl kızımız pek yılbaşı heyecanını anlamadı. Sabah uyandığında ağaç kurulmuş ve süslenmişti. Çok şaşırdı ve her dakika gidip ona bakmak istedi. Ama beraber ağacı kurmak için gelecek yılı beklememiz gerekiyor sanırım. Gelecek yıl Ada’yla neler yapabiliriz de beraber yılbaşı heyecanını yaşayabiliriz diye düşünürken birkaç oyun geldi aklıma. Biz gelecek yıl oynayacağız ama bu sene yılbaşı akşamı belki sizin çocuklarınızla oynamanız için fikir verir.

  •  Hediye Tombalası


Çocuğunuz için küçük hediyeler alın. Oyun hamuru, minik peluş uyku arkadaşı, t-shirt, ailece resminizin olduğu minik bir çerçeve, yaşına uygun kitap, boyama kitabı vb. Bu hediyeleri ayrı ayrı minik paketler yapın ve çam ağacınızın bazı dallarına üzerine numaralar koyup kurdelelerle asın. Aynı zamanda eşiniz ve kendinizin hediyelerini de numaralandırın. Eşiniz ve sizin hediye numaralarınızın karışmaması için ayrı kaseler yapın. İnanın size bir kravat çıksın istemezsiniz. Çocuğunuzun hediyelerine ait numaraları da ayrı minik bir kaseye koyun. Böylece sizin, babasının ve onun ayrı hediye kaseleri olacak. Sonrasında yılbaşı hediye çekilişine başlayabilirsiniz. Hepiniz sırayla kendi kasenizden bir numara çekin. Her hediye açılışında bir müzik açıp çocuğunuza yılbaşı coşkusunu yaşatın. Çocuğunuzun her hediyeyi açtığında ki suratını da fotoğraflayın. Bir sonraki sene o fotoğrafları evin farklı yerlerine veya yılbaşı ağacına süs olarak asabilirsiniz.

  • "Neler yaptık"Kolajı


1 hafta önceden yılbaşı gecesi heyecanını başlatabilirsiniz. Evinizde olan dergilerden, gazetelerden o yıla ait olan anılarınızla ilgili resimleri, yazıları beraber kesip bir kutuya biriktirin. O yıl beraber gittiğiniz çocuk müzikalinin reklamı, dinozorlar, barbieler, beraber yemek yediğiniz bir yerin resmi vb. Aynı zamanda o yılki doğum gününden bir fotoğraf veya ailece bir fotoğrafınız da olabilir. Sadece o yıla ait olması yeterli. Yılbaşı akşamı için kırtasiyeden istediğiniz renk karton ve yapıştırıcı alın. O akşam ailece resimleri inceleyip, çocuğunuzun o yıla ait seçtiği resimleri ve yazıları aldığınız kartona yapıştırmasını isteyin. Arada yardım etmeniz gerekebilir. Bittiği zaman o yıl çocuğunuzla yaptıklarınızı özetleyen kolajınızı mutfağınıza veya odanıza asabilirsiniz.

  •  Yılbaşı kurabiyeleri



Çoğu 2 yaşından büyük çocuğun keyifle yapacağı bir aktivite. Çocuğunuza da bir önlük giydirip beraber kurabiye yapın. Yılbaşı ağacı, Noel baba, kalp, yıldız kalıplarıyla şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmeden önce üstlerine minik bir delik açabilirsiniz. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra o deliklerden kurdeleler geçirip üstünüze isimlerinizi veya yılbaşı dileklerinizi yazıp yılbaşı ağacınıza asabilirsiniz. Eminim tüm çocuklar hem kurabiye yapılma sürecinde, hem de ağaca asma sürecinde çok eğlenecekler. Bir kaç kurabiyeyi de yılbaşı akşamı yemek için ayırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder