3 Mart 2014 Pazartesi

Bebeğim Neden Ağlıyor?

Amerika’da “Bebeklere fısıldayan kadın” diye tanımlanan Tracy Hogg’un kitabını her çaresiz anne gibi ben de okudum. “Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler” kitabı 527 sayfa. Okumaya vakti olmayan ve bazı noktaları öğrenmek için can atan annelere dikkatimi çeken birkaç bilgiyi buradan özetlemek istedim.

Hepimiz bebeğimiz ilk doğduğu zamandan itibaren bir süre bebeklerimizin neden ağladığını anlayamayız. Ve her yeni doğan bebeğin bağırsakları uzadığı ve anne karnından dünyaya alışmaya çalıştığı için, gaz sancıları olur. Tracy Hogg’un “Ağlama Oyunu” başlığı altında yazdığı bilgiler, bebeğinizin gaz sancısından mı kolikten mi reflüden mi ağladığının bilgisini özetle veriyor. Bana olduğu gibi umarım size de yol gösterir.


Bebeğiniz genellikle ne zaman ağlıyor?

Öğünlerden hemen sonra ağlıyorsa, büyük olasılıkla reflü ya da gaz problemi var olabilir. Her gün aynı saatte ağlıyorsa kolik olabilir (eğer diğer iki olasılık ihtimal dışı bırakıldıysa). Ağlamalar düzensiz veya rastgele ise, bu bebeğin mizacı ile ilgili olabilir. Belirli karakter yapısındaki bebekler diğerlerinden daha çok ağlar.


Ağladığında vücudunda ne tip değişiklikler oluyor?

Ayaklarını göğsüne çekiyorsa, büyük olasılıkla gaz problem vardır. Kaskatı kesilip, sırtını yay gibi tutuyorsa, derdi reflü olabilir.


Ağladığı zaman onu ne sakinleştiriyor?

Onu geğirtmek ya da bacaklarını bisiklet çevirme hareketi yaptırmak suretiyle ağlamasını azaltabiliyorsanız, bu şekilde gaz baloncuğunu dışarı atmasında yardımcı oluyorsunuz demektir. Onu dik şekilde oturtmak ağlamasını durduyorsa, reflüsü olabilir. Kolik bebeklere gelince, hareket, su sesi, fön makinesi sesi veya elektrik süpürgesi sesi işe yarayabilir.

1 yorum: