8 Ocak 2015 Perşembe

Kar Tatilinde Evde Oynanabilecek Oyunlar

Çocukken en büyük heyecanlarımızdan biri kar yağdığı zaman okulların tatil olma ihtimaliydi. Tatil olduğu zamanda dünyalar bizim olurdu. Hangi seneydi hatırlamıyorum ama bir sene 5-6 gün tatil olmuştu. Artık o kadar uzun tatiller olmuyor derdik ama işte bugün okulların tatil olmasının 3.günü. Okul çağında çocuğunuz olmasa bile kar yağışından dolayı dışarıda yapacağınız programlar iptal olabiliyor ve evde kalmak zorunda olabiliyorsunuz. Bu zamanlarda çocukları oyalamak biraz zor olabiliyor. Ada daha yeni anaokuluna başladı ve okulumuz kar yüzünden tatil oldu. O yüzden de evde onu tüm gün oyalamak için değişik aktiviteler üretmem gerekiyor. Çocukları karda evde oyalamak için bir kaç öneri:

-       Kırpık resimler

Çocuğunuzla her dakika resim yapıyorsunuzdur. Fakat bu sefer kar yağışından dolayı konumuz “kar”, çizimimiz ise kara benzeyen kırpık kağıtlarla süslenecek. Bunun için öncesinde evinizde olan eski gazete veya dergilerden sayfaları makasla ince uzun parçalara ayırın. Ardından çizim kağıdınıza bir kardan adam veya bir kar tanesi çizin. Uhunuzu çizdiğiniz şeklin içinde gezdirin ve ince uzun şekiller verdiğiniz kağıtları gelişi güzel çocuğunuzla yapıştırın. Kırpık kardan adam veya kar taneniz hazır. Akşama babanıza hediye edebilirsiniz. Eminim ofisindeki masasında çok güzel duracakJ

-       Şekil bulma oyunu

Herkesin evinde çocuklarımıza şekilleri öğretmesi için aldığımız bir kitabımız vardır. Daha çok 18 ay üzeri çocukların yapabileceği bu oyunda, şekillerin yer aldığı kitabı açıp bir şekil belirliyorsunuz. Ve o şekle benzeyen evdeki objeleri bulmaya çalışıyorsunuz. Örneğin dikdörtgen şekline uygun evde hangi objeler var bırakın çocuğunuz gezip bulsun. Her bulduğunda onu alkışlayın ve yanağına bir öpücük ödülü verin. Bu onu bir sonraki objeyi bulmadan heveslendirir. Böylece şekilleri öğrenmesini eğlenceli bir hale getirmiş oluyorsunuz.

-       Evde mini kardan adamlar var

Dışarısı çok soğuk ama çocuğunuz dışarıdan eve girmek istemiyor. O zaman sizde kardan adamı evde yapabilirsiniz. Biraz kar alın yanınıza, salonda veya mutfakta yere bir havlu serin ve tepsinin içine karları erimeden koyup minik kardan adamlar yapabilir ve sonra mini kardan adamlarınızla fotoğraf çekebilirsiniz. Eğer akşam babasına da göstermek istiyorsa bu şekilde tepsiyle buzluğunuzda yer açıp koyabilirsiniz.


-       Yılbaşı ağacı toplama oyunu

Yılbaşına girdikten sonra eğer  çam ağacınızı toplayıp kaldırmadıysanız işte size güzel bir aktivite. Yılbaşı ağacını yapmak eğlencelidir ama toplamayı da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Süsleri koymak için torba yerine çamaşır sepetinizi alabilirsiniz. Böylece çocuğunuz toplarken hepsini görebilir. Sayarak süsleri içine atmasını isteyebilirsiniz. Veya bir kaç tane kutu veya torba hazırlayıp renklerine ayırmasını isteyebilirsiniz. Yılbaşı ağacınız toplanırken çocuğunuza sayılar veya renklerle ilgili aktivitede yapmış olursunu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder