28 Mart 2015 Cumartesi

Yaz Saati Uygulaması'na Bebeklerimizi Nasıl Alıştırıcağız?

Yaz saati uygulaması, kışa geçişteki saat uygulaması kadar olmasa da daha çok saatli uyuyan bebekli aileler için korkulu zamanlardır. Kış saati uygulamasında normalde 06.00’da kalkan bebek 05.00’de uyanır ve zaten anne baba da yeni uygulamaya alışamamışken her şey sarpa sarar. Uykusuzluk, erken kalkma, çocukta ki huzursuzluk, tam düzen oturmuşken bebeğin düzeninin bozulması, her şey bir anda “Keşke saat uygulaması olmasa” dedirtir ailelere. Kış saati uygulaması yaza göre daha sancılı bir dönemdir. Ama korkmayın bizlerin bile zor adapte olduğu bu saat uygulamalarına, bebekler de bizim gibi zamanla ayak uyduruyorlar. O yüzden bir kaç deneyimden sonra benim gibi daha az korkmaya başlıyorsunuzJ

Yaz saati uygulaması ise bazen erken kalkan bebeği olan aileler için güzel hale bile gelebiliyor. Sabah 06.00’da kalkan bir bebek, yeni saat uygulamasıyla 07.00’de kalkıyor. Ama aynı zamanda akşam 20.00’de yatarken 21.00’de ancak uyuyabiliyor. Vücut saati de alıştığı için önce yatırsanız da uykusu olmadığı için uyuyamayacaktır. Aynı benim kızım gibiJ O da normalde akşamları 20.00-20.30 arasında uyumuş olurken, sabahları 06.00-06.30’da kalkıyor. Öğlen uykusuna da 13.30’da dalmış oluyor. Sizin de saatli uyuyan bir bebeğiniz veya çocuğunuz varsa benim yapacağım yöntemle eski saatine zamanla getirebilirsiniz. İlk gün normalde yatırdığınız saatten 15 dk önce yatağa koyabilirsiniz. İlk gün biraz zorlanacaktır ve geç uyuyacaktır. İkinci gün de bir 15 dk daha önce yatağına yatırarak ve bunu 1 hafta boyunca her gün 15’er dk’lık geri almalarla yaparak devam edebilirsiniz. Böylece 1. haftanın sonunda eski saatleri gibi yatıp uyanmaya başlıyorlar.


Bu yöntemin dışında bebeğinizi eski saatlerine  getirmek istemeyebilirsiniz. Böylece bebeğiniz sabahları eskiye göre daha geç kalkmaya, akşamları da 1 saat daha geç yatmaya başlayacaktır. Bunu deneyen arkadaşlarımdan gördüğüm ise bebeklerin yine eski saatlerine kendilerini zamanla çevirdikleri. Yani sabah yine yeni saatle 06.00’da kalkmaya başlayarak yeni düzenlerini kendileri yapabiliyorlar. Hangi yöntemi yapacağınızın tercihi size ait. Ama unutmayın ki kış saat uygulaması kadar sancılı geçmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder