28 Mayıs 2015 Perşembe

Çocukla Dışarıda Yemek Yemek Bazı Restoranlarda Daha Kolay

Çocuklar ayaklanmaya başladıktan sonra onlarla bir yerlere gitmek, hele ki yemek yemeğe gitmek, anne babaların korkulu rüyası olur. Eğer tablet bilgisayar veren bir anne babaysanız işiniz daha kolay ama bizim gibi onunla daha haşır neşir olmamış bir çocuğunuz varsa evden dışarıda yemeğe gitmeye korkarsınız. Gittiğiniz yer onun için değişik bir yer olduğu için sadece koşmak ister, siz peşinde olduğunuz için yemek yiyemezsiniz, bağırmalarından yemek yiyen insanları rahatsız mı ediyoruz diye stres olursunuz. Sonunda soğumuş yemeğinizi yiyip evin yolunu tutarsınız. 

Biz de 1-2 denememizden sonra dışarıda yemek yemekten vazgeçmiştik. Sonra bazı restoranların sırf aileler rahat etsin diye çocuk oyun alanları yaptıklarını öğrendik. Tek tek evimize yakın olanları denedik ve memnun kaldık. Bazılarında oyun parkının yanı sıra çocuklara bakan abla da oluyor ve sizin gözünüz arkada kalmıyor. Gittiğimiz yerlerde biz karı koca yemek yerken, Ada da hem bizle yemeğini yiyip hem de oyun odalarında inanılmaz eğlendi. Gittiğimiz ve memnun kaldığımız restoranları ise sizin için yazmak istedim. Bu yazdıklarım sizin için uzaksa bile gideceğiniz yerlere çocuklar için oyun alanı olup olmadığını sorarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Develi - Ataşehir ve Kalamış

Yemekleri olduğu kadar çocuk oyun salonları da bildiğiniz yuvayı andırıyor. İçerisinde bir kaç abla duran oyun alanına çocuklar, ayakkabılarını çıkarıp giriyor. Girişte de sizin isminizi ve telefonunuzu alıyorlar. Tuvaleti gelen çocuklar için boylarına uygun tuvaletin de bulunduğu Develi Restoranlarında, yemek yerken çocuğunuzu çocuk oyun odasını gösteren tvlerden izlemenizde mümkün. 

Köşebaşı - Göztepe

Anadolu yakasında Göztepe’dekini denedik ve küçük bir oyun yeri olmasına rağmen, kaydıraktan, boyama yapmaları için özel alana kadar her şey düşünülmüş. Güzel taraflarından birisi de içerisinde bulunan ablayla çocuğunuzun emniyetli oynadığını bilerek bahçesinde yemek yiyebilmeniz. 

Özgür Şef - Batı Ataşehir

Ada’yla ilk akşam yemeği denememizde eşimle evimizin çok yakınında olan Özgür Şef’i seçmiştik. İlk oyun alanını da orada görmüştük. Çocuğunuzu bırakacağınız abla olmasa da hemen oyun alanınının önündeki masalarda oturup çocuğunuzu camdan görebiliyorsunuz. Güzel bir oyun kompleksi hazırlamış olan Özgür Şefi, çocuğunuza hem oyun oynasın hem de güzel bir et yemeği yesin diye düşündüğünüz zaman tercih edebilirsiniz. 

Beluga Balıkçı - Ataşehir 

Ataşehir  tarafında oturanlar için üst katı neredeyse çocuklu ailelere ayrılmış Beluga’yı denemenizi öneririm. Cam mekanla ayrılan bölümün hemen önündeki masalarda oturursanız oyun alanında oynayan çocuğunuzu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Çocuğunuzun oyun oynadığını görerek yemeğinizi rahatlıkla yerken oyun alanındaki ablayla çok eğlendiklerine şahit olduk. 

Eftalya Balık - Şaşkınbakkal

Çocuğunuzla güzel bir balık yemek isterseniz, hem oyun alanı hem de içerisinde emniyetli olarak çocuğunuzu teslim edebileceğiniz ablanın olduğu balıkçılardan biri olan Eftalya Balık'ı deneyebilirsiniz.  

Sahan

Canınız kebap istedi ve çocukla gitmeniz çok zor diye düşünüyorsanız da o zaman oyun alanları olduğu için Sahan’ları tercih edebilirsiniz. 


Neli Pide Çiftehavuzlar

Neli Pide’yi keşfettiğimizden beri Pazar kahvaltısı için başka bir yer düşünemez olduk. Anadolu Yakası’nda hem pidesi güzel olduğu için öğlen veya akşam saatlerinde, hem de muhteşem kahvaltısından dolayı sabahları çocuğunuzla rahatlıkla gidebilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder