10 Haziran 2014 Salı

Çocuklara Özel Oyun Grupları

Ada 15 aylık olduğu zamandan beri hareketli olan kızımı evde tutmak mümkün olmamaya başladı. Evimizde bir sürü oyuncağı olsa da, o oyuncaklar belli periyodlarda değiştirilip Ada’yı heyecanlandırsa da, Ada evdeki oyuncaklarından ve hep aynı oyunları oynamaktan sıkılmaya başladı. Bunu anladığım zaman kızım için uygun olabilecek oyun ve aktiviteleri araştırmaya başladım. Benim kızım hem hareketli hem de müziğe karşı inanılmaz bir kulağı olduğu için bu yönde araştırma yapmaya karar verdim. Bir tanesi hariç diğerleri ücretli olarak sizi deneme dersine davet ediyorlar. Ben de hepsini Ada’ya götürerek hangisine karşı daha fazla ilgi duyduğuna karar verdim ve o şekilde ilerledim. Buradan sizler için de belki aydınlatıcı olur diye bu yerleri yazmak istedim.

Gymboree –

Gymboree çoğu annenin bildiği en popüler aktivite merkezlerinden bir tanesi. Bir sürü yerde merkezi var. Buradaki bir sürü seçenekten Ada’nın yaşına ve zevkine göre uygun olan müzik dersine götürdük. Ada neler mi yaptı? Erken gittiğimiz için öncesinde oyun parkında eğlendi. O kadar eğlendikten sonra küçük bir odada müzik dersi açıkçası onu memnun etmedi. Biz de babasıyla böyle bol bol müzik çalacak çocuklar da dans edecek diye hayal ederken, az şarkı çaldılar. Müzik aletleriyle birkaç şarkı söylendi ama bence yetersizdi. Gerçi bizden başka iki çocuk daha vardı ve onlar alışmışlar, oturup dinlediler. Bizim ki ise kapıya gidip “aççç” diye tutturdu. Belki de çocuğunuzun karakterine göre karar vermek lazım. Biz gördük ki bizimki hareketli bir çocuk olduğu için öyle oturup notaları öğrenecek karakterde değil daha. Oyun okulları bu aylar için Ada’ya daha uygun, onu gördük.

My Gym –

My Gym de Gymboree gibi birçok merkezi bulunan aktivite merkezi. Çocuğunuzun ayına göre sınıflara ayırıyorlar. Buradaki esas amaç çocuğunuzun başta bir 20 dk. gibi bedenini geliştirici jimnastik yaptırılması sonrasında yine ayına göre güzel aktivitelerle eğlenmesi.

Ada bir kere mekanı çok sevdi. İstediği gibi koşturdu, topları attı çalan çocuk şarkılarıyla dans etti. Sadece ilk baştaki jimnastik hareketleri için bence daha çok bilinçlenmesi gerekiyordu. Oradaki öğretmenler de zamanla alışıyorlar dediler.

My Gym’de de haftanın 1 günü 1 saatlik bu derse götürdüğünüz zaman haftanın 7 günü belirli olan saatlerde ki serbest oyun saatlerine ücretsiz gönderebiliyorsunuz.

İyi Cücelerde Music Together –

İstanbul ve Ankara’daki çocukların aileleriyle beraber müzik yapmanın keyfini çıkarttığı bir kurs. Biz Caddebostan İyi Cüceler ‘deki derse ilk baştan beri götürmek istedik ama maalesef deneme dersi kabul etmedikleri için ve evimize biraz uzak olduğu için vazgeçmek zorunda kaldık.

Çocuklarını buraya götüren arkadaşlarım var. Çok memnun kaldıklarını, kurslardan sonra derste çalınan şarkıları cd’de verdiklerini ve evde yine ailece müzik yapabildiğinizi söylüyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder