Her çocuk gibi ben de çocukken krem şokolayı çok severdim. Bizim
zamanımızda hazır pudingler olmadığı için midir bilmiyorum ama annem bize
kendisi krem şokolalar yapardı. Bisküvili krem şokolalar okuldan sonrası için
benim tatlı sürprizimdi. Ada evde yaptığım keki çok seviyor. Krem şokolayı da
sever diye düşünüp annemin ev yapımı krem şokolasını yapmaya karar verdim. Çok
kolay olan ve sizlerle paylaşacağım bu tarifi hazırlayıp, minik kapların
içindeki bisküvilerin üzerini kapladığında adeta çocukluğuma gittim. Ada’ya
akşamüzeri ara öğün olarak verdim. Önce tadına baktı yüzünü buruşturdu, sonra bisküvili
tarafından verdim daha da buruşturdu ve bir dahaki kaşığı istemedi. İlk deneme deyip
ertesi gün yine yedirmeyi denedim. Öncesinde de ben yedim ki güzel bir şey diye
algılasın diye. Ama bu sefer de beğenmedi ve başka kaşığı uzattığımda kafasını
çevirdi. Çok şaşırdım hatta inanamadım çünkü ben çok severdim küçükken ama anneme
söylediğim zaman bizim ilkokula gittiğimiz zaman yediğimizi söyledi. Sanırım
Ada krem şokola için daha çok küçük veya gerçekten ağız tadına uymadıJ Yine de daha sonra denemek üzere yemek
defterimi kapattım.
Çocuğunuz daha büyükse belki sever ve evde yapmış olduğunuz krem şokolalar
için size kocaman bir öpücük verir diye annemin ev yapımı krem şokola tarifini
sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 Lt süt (Ben organik süt kullandım, günlük sütte kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta (buğday nişastası aldım)
1,5 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 vanilin (Evde toz vanilya vardır azıcık ondan koydum)
4-5 adet petibör bisküvi
Hepsini bir tencerede karıştırıyorsunuz. Topak topak olmaması için mikserle
çırpabilirsiniz. Kaynayıncaya kadar durmadan karıştırıyorsunuz. Kaynadıktan
sonra bisküvili kaplarınıza döküp, soğumaya bırakıyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder