22 Aralık 2014 Pazartesi

Ataşehir'de Anaokulu Önerileri

Ada 23 aylıktan itibaren sanırım, havaların soğumasından ve bizden başka kimsenin parka çıkmamasından dolayı, arkadaşı olmadığı için sıkılmaya ve sevdiği parka bile gitmek istememeye başladı. Ben de o zaman Ada için bir oyun grubu bakmaya başladım. Öncelikle, Suadiye’de eski evimizin oradaki Beyaz Köşk Anaokulu ile konuştum. Çok ilgili ve bilgi verici konuştular ama sonra düşündüm de en iyi okul evine yakın olan okuldur. Ataşehir tarafında oturduğumuz için bu taraflarda okul araştırmaya başladım. Gittiğim her yer çok ilgili, çocuk sevgisine odaklı yerlerdi. Ben, Ada daha yeni 2 yaşına girdiği için, haftanın 3 günü 2 saat oyun grubu ile başlamaya karar verdim. O yüzden, buna göre anaokullarına bakmaya ve kriterlerime uymasına, özen gösterdim. Benim kriterlerim şunlardı;

·      Hijyenik, havalandırılan sınıflar,
·      İlgili ve çocuğuma sevgiyle yaklaşan öğretmenler,
·      Yemek konusunda takıntılı olduğum için, ev yapımı kek, poğaça, yoğurt yapıp veren, hazır meyve suyu, çikolata, pasta vermeyen beslenme düzeni,
·      Kalorifer varsa çocukların çarpmaması için kapatılmış, fiş varsa çocuk kilitleriyle kapatılmış güvenlik önlemleri.

Bu kriterler, çoğu anne için belki de önemli değildir ama benim için önemli kriterlerdi. Onun dışında, 2 yaş çocuğuna öğretilenler, oynanan oyunlar, hepsinde aşağı yukarı aynı oluyor. Ben bu kriterlere göre olabilecek olan okulları gezdim. Ataşehir tarafında oturan anneler için aydınlatıcı olmasını dileyerek blogumda yazmaya karar verdim.

Ataşehir Yapa Anaokulu:

Yeni açılmasına rağmen, ilk girdiğimde aydınlık hali ve orada pişen poğaça kokusuyla benim ilgimi hemen çekti. Yapa’nın bir sürü şubesi var. Ataşehir’deki şubesi, Deniz Tanınmış tarafından açılmış. Deniz Hanım anaokulu öğretmeni olmasının yanı sıra, 2 yaşındaki Demir Ege’nin de annesi. O yüzden sizin tüm endişelerinizi ve sorularınızı anlıyor ve orayı bir ticarethane değil de annelik içgüdüsüyle yönettiğini hissettiriyor. Okulu gezdiğimde, güvenlik önemleri konusunda gerçekten eksiksiz olduğunu gördüm. Kaloriferler, sevimli hayvan figürleriyle kapatılmış ve elektrik fişlerinde de güvenlik kilidiyle önlem alınmıştı. Sınıflar aydınlık ve çocukların ilgisini çekecek oyuncaklarla doluydu. Deniz Hanım, Ada öğle yemeğine kalmayacak olsa da yemek menülerini bile benimle paylaştı. Gerçekten hepimizin evinde pişen, mis gibi mevsim sebzeleri çocuklar için günlük yapılıyor. Esas beni buraya yakınlaştıran ise Deniz Hanım’ın oğlu Deniz Ege’nin de okula, 2 yaş dönemi oyun grubuyla başlamış olması. Çünkü bir anne çocuğu için ne yaparsa diğer çocuklar içinde aynısını yapar. Ne eksik ne fazla. Anne olmak böyle bir içgüdüdür.

Kısaca, güler yüzlü çocukların olduğu ki bu da mutlu olduklarını gösterir, hijyenik, benim kriterlerime uyan bir okuldu.

Zürafa Anaokulu:

Eski ve köklü bir anaokulu. Kendi binaları olduğu için benim ilgimi çeken ilk şey yerden ısıtma oldu. Çocukların çoğunlukla yerde oynadığını söyledikleri için yerden ısıtma yapmışlar. Gerçekten çok doğru ve güzel bir fikir bulmuşlar. Tertemiz ve burnunuza yine poğaça kokuları gelen bir okul. Sahipleri gerçekten ilgili ve senelerin verdiği deneyimle size yardımcı oluyorlar. Okulu gezdiğim zaman, uyku odasında uyanan minikleri sevdim, spor salonlarını gezdim, sınıflarında derslerini izledim. Gayet profesyonel ve güzel bir eğitim var. Sadece Ada için 2 yaş dönemine özel 2 saatlik oyun grubu yoktu. Onun yerine tüm gün gelen çocukların saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında ki derslerine Ada’nın dahil olması gerekiyordu.  O yüzden biraz çekincem vardı. Onun dışında yemekleri de günlük ve mevsimine göre sebzelerden yapılıyor.

Kısaca yuva olarak yarım gün veya tam gün için çok güzel ve profesyonel bir anaokulu ama maalesef oyun grupları yok.

Ayşegül Anaokulu:

Yine köklü ve profesyonel bir anaokulu daha. 0-3 yaş ve 3-6 yaş gruplarına özel ayrı binalara ayrılmışlar. Aynı zamanda, 0 aylıktan itibaren aldıkları için kreşi de var. 1 yaşına kadar olanların kapısı ayrı ama 0-3 yaş binasında yer alıyorlar. Tam bir ev havasında uyku odaları aynen evlerimizdeki çocuklarımızın odaları gibi.  Gezdiğim zaman, en küçük bebek 9 aylıktı. 2 ve 3 yaş çocukları için de gayet güzel oyun alanları ve sınıfları var. Ders programları gerçekten eğitici ve çocuğunuza katkı sağlayacak nitelikte. Kreş oldukları için hemşire Nimet Hanım da bütün gün orada. Ben bunu bir artı olarak gördüm. Çünkü çocuk bunlar, düşecekler, yaralanacaklar, orada bir hemşirenin olması bence gerçekten iyi bir şey. Bahçesi büyük ve çocukların ilgisini çekecek bir sürü açıkhava oyuncakları mevcut. Yemekleri de aynen diğer okullar gibi kendileri yapıyorlar ve şekerden çocukları uzak tutuyorlar. Hijyenik, bakımlı ve ilgili bir anaokulu.


Ada’yı bırakıp gezemediğim ama iyi olduğunu başka annelerden duyduğum başka okulları ise; Düşler Şatosu, Küçük Şeyler, Sevgi Yumağı, Yeni Dünyalar. Ataşehir tarafında oturan ve anaokulu arayan anneler için umarım faydalı olur.  

1 yorum:

  1. merhaba acaba cocuğunuzu hangi anaokuluna gönderdiniz? kreş arayısı içindeyim uzun da bir ara geçmiş ama yine de sormak istedim

    YanıtlaSil