12 Şubat 2015 Perşembe

Evli Barklı Çocuklu... Peki Ya Sevgililer Günü?


Sevgililer Günü ne kadar ticari amaçlı dense de özellikle biz kadınlar için beklenti dolu bir gündür. Sevgilimizden, eşimizden, hoşlandığımız birinden bir çiçek, bir kart, bir hediye veya bir yemek daveti bekleriz. Ne kadar “Önemsiz bir gün” desek de esasında her tarafın kalplerle dolu olduğu bir günde içimiz hep aynı şeyi ister; birinin sevgilisi olduğunu hatırlamak. Zaten bu gün ticari amaçlı olmak dışında, sevgili olduklarını unutmuş ve monotonlaşmış ilişkileri bir gün için de olsa biraz kalple doldurmak, heyecanlandırmak için değil mi sizce de? Sevgililer Günü’nün evlilikteki yerine baktığımız zaman ise; beklentilerin gittikçe azalması sizce de yanlış değil mi? “Evlenince sevgili olunmaz karı koca olunur” eskide kalmış bir düşünce değil mi sizce de?

Peki hem evli hem de çocuklu olunca sevgili olunmaz mı? Çocuk olunca hele ki birden fazla çocuk olunca eşlerin birbirini ilk zamanki gibi sevgili hissedecek vakti bulması, ilk aşık oldukları zamanlarındaki gibi birbirlerinin gözünün içine bakması biraz zor oluyor. Bütün gün çalış, eve gel, evde ev işleriyle koştur, çocuklarına vakit ayır derken, insan bazen sevgili olduğunu unutuyor kocasıyla. Ama bir şeyi unutmamak lazım; eğer aşık olarak evlendiyseniz ve hala eşinizi seviyorsanız eşinizle birbirinize olan duygularınızı hatırlatacak bir kaç fikir önerebilirsiniz. Bu belki çocuklar uyuduktan sonra ele ele tutuşup birbirinize bakmak olabilir, belki annenizi çağırıp çocukları ona bırakıp eşinizle ele ele 1 saat bile olsa yürümek olabilir, belki de onun için hazırlayacağınız eski duygularınızı hatırlatacak bir mektup yazıp iş yerine göndermeniz olabilir. Ama mutlaka içinizdeki sevgiliyi çıkarmak için bir şeyler bulabilirsiniz.  Zaten bir ömür beraber olacaksak, eşimizle duygularımızı korumamız gerekmiyor mu? Zaten bir gün çocuklar evimizden büyüyüp gittiklerinde yanımızda ilk sevgilimiz, eşimiz kalmayacak mı?

Önceden sevgili, şimdi ise kocaman bir aile olduğumuzu düşünerek, yine kalbimizi hoplatan küçük zamanlar ayırarak senede bir gün yerine haftada 1-2 günümüzü Sevgililer Gününe çevirebiliriz. Çünkü herkes sevilmek, hatırlanmak ve kalbinin sevgiyle yeniden pır pır olmasını ister. Göreceksiniz ki evli barklı çocuklu da olsanız, hala kalp kalbe vermiş iki sevgilisiniz...


Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder